|
|
Top
 

За нас

нашата мисия

Поклоннически събития за 2018 година

Поклоннически събития от минали години

ЗА НАС

Основната мисия на ППЦ е като използва формата на поклонничеството да съдейства на енориашите за пълноценното им и действено утвърждаване във вярата и православните ценности, а също да бъде в полза на новоначалните да придобият истинно знание и да напредват в подвига на добродетелите. Средство за изпълнението на тази цел е създаването на структура, която да подпомага енориите и енориашите в организирането и развитието на православни поклоннически събития в страната и чужбина, детски лагери-училища, конференции, фестивали и други инициативи. ППЦ има за задача да популяризира поклонничеството като подвиг пред Бога. В рамките на дейността си имаме за цел и да подпомагаме поклонниците от другите сестри Църкви, които идват на поклонение в България, както и да популяризираме българските светини, паметници на културата и изкуството сред чуждестранните посетители. ППЦ има също така за задача да взаимодейства с Министерството на Туризма за организирането на курсове за водачи (гидове) на поклоннически групи.

ПОКЛОННИЧЕСКО-ПРОСВЕТНИЯ ЦЕНТЪР СВ. „ЙОАН РИЛСКИ“, притежава дружеството ПОКЛОННИК.БГ ЕООД,  с управител д-р Александър Георгиев.

Туроператор ПОКЛОННИК ЕООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в ЗАД ДаллБогг: Живот и Здраве“ АД със застрахователна полица 0800003937/ 03.06.2018

Удостоверение за Туроператор № 5008 и Турагент № РК-01-7065