Top
 

Поклонение в Италия: Венеция – Равена

959 лв. .

Споделете с приятелите си

 

 

Изтеглете програмата на пътуването

ИЗТЕГЛИ ПРОГРАМАТА!

Ден 1: 30.09.2022, ПЕТЪК:  София – Венеция

Ден първи Самолет София – Венеция

Групата се събира на Терминал 2 в 11:00 часа.

Заминаване с полет на Rayanair (13.30 ч.) София – Венеция Тревизо.

Пристигане на летище Тревизо в 14:20 часа.

Трансфер до хотела и настаняване.

 • „Градът на мостовете и каналите“ някога е притежавал уникална колекция от мощи – според каталога от 18 век в града се съхранявали мощите на 49 светци! За съжаление Наполеоновите войни направи сериозна корекции на тази статистика: през 1797 г. Венецианската република пада под натиска на французите, а след това премина в ръцете на австрийците. Много от храмовете са опустошени, мощите често са били изхвърляни, защото завоевателите се интересуваха много повече от скъпоценни реликварии, в които те са държани…
 • Посещение на:Катедралата св. Марк – Сан Марко – Първият храм е осветен през 832 г. и е заимстван от модела на базиликата на св. Гроб Господен в Йерусалим. Вторият храм се строи в течение на близо два века, след разрушенията по време на размириците във Венеция през Х век и е направен по образец на храма св. Апостоли в Константинопол. В храма се намират мощите на св. ап. Марк, както и десетки други по-малки или по-големи частици от мощи и други светини, донесени тук основно след разграбването на Константинопол от кръстоносците по време на Четвъртия кръстоносен поход -1204 г.Входът за базиликата е безплатен, но се заплаща такса за посещение на съкровищницата на катедралата, олтара с мощите на апостол Марк и Пала д’Оро, музея на базиликата. Заплаща се и посещение на камбанарията. За групи има 50% отстъпка.
 • Църквата св. Юлиан – San Giuliano – San ZulianХрамът е построен през 9 в. и след това многократно преустройван, фасадата е от 16 в. Има платна от много известни художници. Тук се пазят мощите на св. мъченик Герман Римски и на преп. Павел Тивейски.Църквата Христа Спасителя — chiesa di San SalvadorСпоред преданието на това място е имало храм още през VII в., който се е явявал един от най-старите във Венеция. В сегашния си вид след редица преустройства храма е от XVII в. В храма се пазят мощите на св. Теодор Стратилат, откраднати от Несебър, както и главата на св. Ана.Църквата св. Георги на гърците – Сан-Джорджо-деи-Гречи. Построена е през 1530 г., след основаването на гръцката колония във Венеция. За разлика от повечето църкви, храмът е православен. Стенописите на църквата са създадени от Михаил Дамаскин и Емануил Цанес. Камбанарията на църквата е леко наклонена, по подобие на тази в Пиза. Строежът на църквата започва през 1536 г. и е завършен през 1577 г. Разходите за строителство, които възлизат на значителна сума за това време, 18 000 дуката, са покрити от вноски на гръцката общност във Венеция. В ляво от Царските двери е поставена иконата Христос Вседържител, подарък от Ана Нотара, дъшеря на последния византийски велик дук (управител на Константинопол по време на турското завоевание) – Лука Нотара.Църквата Благовещение на Пресвета Богородица известна още като Пресвета Богородица с Лилиите — Santa Maria del Giglio,  Santa Maria ZobenigoВъзникването на църквата Благовещение на Пресвета Богородица се датира от най-древния период от историята на Венеция. Летописецът Йоан Дякон споменава църквата около 901 г. В местната иконография, следи от която сега са отпечатани в скулптурния сюжет на главния олтар на храма е изобразен архангел Гавраил с цвете лилия – символ на чистотата на Пресвета Богородица. От там и името на храма.В храма се пазят мощите на св. мъченик Евгений, мощите на мъченик Винсентий, главите на мъчениците Феликс и Инокентий, мощите на св. мъченица Клара, мощите на св. мъчениците Пелегрин и Анастасий, ​​частица от Честния и Животворящ Кръст Господен, части от мощите на Св. Апостоли и мъченици Фортунат, Юлий, Перегрин и Теодор.

Ден 2:1.10.2022, СЪБОТА: ВЕНЕЦИЯ – РАВЕНА 

 • Закуска. Отпътуване към Равена.
 • Разглеждане на някои от най-големите забележителности на християнството в града, осем от които са паметници на Юнеско. Тук се намират най-красивите, големи и запазени мозайки от раннохристиянския период на Църквата извън Константинопол. Равѐна е град в източната част на Северна Италия, регион Емилия-Романя, център на провинция Равена. Има население от приблизително 160 000 души. Намира се на 10 км от Адриатическо море, с което е свързана с канал. След 402 г. е столицата на Западната Римска империя, по-късно столица на държавата на Остготите, Равенския екзархат и Ломбардското кралство.
 •  Баптистерият на православните (450 г.) – Баптистерият на православните е известен и като Баптистерий на Неон, е архитектурен паметник на раннохристиянското изкуство в гр. Равена, Италия. През 1996 г. баптистерият заедно с други раннохристиянски паметници в Равена е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Баптистерият е построен върху основите на римски терми в края на ІV – началото на V век и е наречен „Баптистерий на православните“, за да бъде отличен от построения от остготския крал Теодорих Велики „Баптистерий на арианите“.
 • Баптистерият на арианите (ок. 500 г.), Баптистерият на арианите е архитектурен паметник на раннохристиянското изкуство в гр. Равена, Италия, в близост до базиликата „Спирито Санто“. Построен в края на V – началото на VІ век от остготския крал Теодорих Велики, който бил поддръжник на арианството. Паметник на ЮНЕСКО.
 • Базилика „Св. Аполинарий Нови” (ок. 500 г.), Базиликата „е архитектурен паметник на ранновизантийското изкуство в гр.Равена, Италия. Запазени са множество мозайки, част от които са от времето на построяване на храма. Построена е по времето на Теодорих Велики и първоначално е ариански храм, който е превърнат в православен. През 1996 г. базиликата е включена в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Посветена е на Христос Спасител
 • Архиепископски параклис (капела) “Св. Андрей” (ок. 500 г.). Архиепископската капела е архитектурен паметник на раннохристиянското изкуство в гр. Равена, Италия. Тя е домашна църква на равенските епископи, построена в края на V век – началото на VI век, по време на управлението на остготския крал Теодорих Велики при епископ Петър II. Капелата е посветена на св. апостол Андрей Първозвани. През 1996 г. капелата е включена в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО Капелата е построена във формата на гръцки кръст, източното рамо на който завършва с абсида.
 • Базиликата “Св. Виталий” (548 г.) – Базиликата „Сан Витале“ е най-известният архитектурен паметник на град Равена. Тя е един от най-бележитите примери на византийското изкуство и архитектура в Западна Европа. Украсена е с най-богатите и пищни византийски мозайки, които са и с най-големи размери извън самия Константинопол Сградата през 1996 г. е включена в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Строежът на базиликата започва през 527 г. равенският епископ Еклесий Равенски. Архитектът е неизвестен, но със сигурност е бил сред най-добрите майстори на своето време.
 • Базиликата „Св. Аполинарий в Класе” (554 г.). Базиликата „Сант Аполинаре ин Класе“ е архитектурен паметник на ранновизантийското изкуство, в района Класе в пристанищната част на Равена, Италия. Тя е украсена с най-късните от равенските мозайки от юстиниановия период. През 1996 г. базиликата заедно с още 7 други раннохристиянски паметници в Равена е включена в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Строежът на базиликата започва през втората четвърт на VI век равенският епископ Урсцин над гроба на първия равенски епископ Аполинарий Равенски.
 • Мавзолеят на Гала Плацидия – Мавзолеят на Гала Плацидия е кръстокуполна постройка, разположена недалеч от базиликата Сан Витале. Мавзолеят е построен през втората четвърт на V век и е украсен с най-старите от запазените до наши дни равенски мозайки.
 • Мавзолеят на Теодорих – Мавзолеят на Теодорих Велики е построен от остготския крал Теодорих Велики през 520 г. за негова бъдеща гробница. През 1996 г. мавзолеят, заедно с други раннохристиянски паметници в Равена е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Мавзолеят е изграден от истрийски варовик на две десетостенни нива, увенчани с десетметров купол, изсечен от цял 300 тонен каменен блок, във формата на старогерманска шатра.
 • Отпътуване към Венеция, нощувка.

Ден 32.10.2022, НЕДЕЛЯ: ВЕНЕЦИЯ

 • Закуска;
 • Църквата св. Георги на Острова chiesa e monastero San Giorgio in Isola o San Giorgio Maggioreпървоначално през 829 г. тук е издигнат параклис, посветен на Св. Георги, а през през 10 век. е издигнат храм и е основан бенедиктински манастир, който става най-известният венециански манастир. Светилища на църквата „Св. Георги“:Поклонение на мощите на св. първомъченик и архидякон Стефан; на мощите на св. Евтихий, Константинополски патриарх; на мощите на св. Козма, отшелник от Крит; на части от мощите на св. апостол Яков Млади (Алфеев); на части от мощите на Св. великомъченик Георги; на части от мощите на св. безсребърници Козма и Дамян; на част от мощите на св. мъченик Платон Анкирски; на главата на свещеномъченик Феликс Римски и др.Манастирът с църквата св. Николай в Лидо; Monastery of San Nicolò al LidoХрамът и манастира на св. Николай се намират в северната част на Лидо ди Венеция и съхранява останалата част от мощите на Свети Николай – по-голямата част 2/3 от тях се намират в гр. Бари. Манастирът принадлежи на ордена на францисканците.

Ден 43.10.2022, ПОНЕДЕЛНИК: ВЕНЕЦИЯ – СОФИЯ

 • Закуска. Отпътуване към летището. Полет с Ryanair в 12:20 часа.


ОБЩА ИНФОРМАЦИЯДати на пътуване: 30.09 – 3.10.2022 г.

Дни / нощувки: 4 дни / 3 нощувкиДестинация:  Италия: Венеция – Равена – Венеция

Тръгване от: гр. София, България ЦЕНА: 959 лв.

ЦЕНА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: 850 лв. (до 31.08.2022 г.)

 


Цената включва:

 • 3 нощувки със закуски в хотели в Италия;
 • Самолетeн билет;
 • Автобусен превоз;
 • Медицинска застраховка;
 • Водач и беседи на български език по целия маршрут;

Цената не включва:

 • Лични разходи;

Водач и лектор: д-р Венцислав Каравълчев

Духовник: прот. Лъчезар Попов (храм Св. София)ЗАПИСВАНЕ:За да се запишете за поклонническо пътуване, да попитате за желана от Вас дестинация или за въпроси, свържете се с нас, ние Ви очакваме !

Има възможност за плащане по банков път на следната сметка: BG82 UNCR 7000 1522 7738 52  към UniCredit Bulbank

Адрес: гр. София, 1000 район „Средец“, ул. „Калоян“ №9 „В“

(в двора на храм „Св. Петка“, до житарната)

Телефони: 0878 958 468

Ел. поща:  poklonnik@abv.bg 

Фейсбук:  facebook.com/poklonnik.bg/4 дни, Италия
 • Included
  Поклонение в Италия: Венеция – Равена
1
30.09.2022, ПЕТЪК: София – Венеция
Отпътуване от летище София с полет на Raynair в 13:30 часа. Групата се събира на Терминал 2 в 11:00 часа. Заминаване с полет на Rayanair (13.30 ч.) София - Венеция Тревизо. Пристигане на летище Тревизо в 14:20 часа. Трансфер до хотела и настаняване.
 • „Градът на мостовете и каналите“ някога е притежавал уникална колекция от мощи – според каталога от 18 век в града се съхранявали мощите на 49 светци! За съжаление Наполеоновите войни направи сериозна корекции на тази статистика: през 1797 г. Венецианската република пада под натиска на французите, а след това премина в ръцете на австрийците. Много от храмовете са опустошени, мощите често са били изхвърляни, защото завоевателите се интересуваха много повече от скъпоценни реликварии, в които те са държани…
 • Катедралата св. Марк – Сан Марко - Първият храм е осветен през 832 г. и е заимстван от модела на базиликата на св. Гроб Господен в Йерусалим. Вторият храм се строи в течение на близо два века, след разрушенията по време на размириците във Венеция през Х век и е направен по образец на храма св. Апостоли в Константинопол. В храма се намират мощите на св. ап. Марк, както и десетки други по-малки или по-големи частици от мощи и други светини, донесени тук основно след разграбването на Константинопол от кръстоносците по време на Четвъртия кръстоносен поход -1204 г.
 • Входът за базиликата е безплатен, но се заплаща такса за посещение на съкровищницата на катедралата, олтара с мощите на апостол Марк и Пала д'Оро, музея на базиликата. Заплаща се и посещение на камбанарията. За групи има 50% отстъпка.
 • Църквата св. Юлиан - San Giuliano - San Zulian Храмът е построен през 9 в. и след това многократно преустройван, фасадата е от 16 в. Има платна от много известни художници. Тук се пазят мощите на св. мъченик Герман Римски и на преп. Павел Тивейски.
 • Църквата Христа Спасителя — chiesa di San Salvador Според преданието на това място е имало храм още през VII в., който се е явявал един от най-старите във Венеция. В сегашния си вид след редица преустройства храма е от XVII в. В храма се пазят мощите на св. Теодор Стратилат, откраднати от Несебър, както и главата на св. Ана.
 • Църквата св. Георги на гърците - Сан-Джорджо-деи-Гречи. Построена е през 1530 г., след основаването на гръцката колония във Венеция. За разлика от повечето църкви, храмът е православен. Стенописите на църквата са създадени от Михаил Дамаскин и Емануил Цанес. Камбанарията на църквата е леко наклонена, по подобие на тази в Пиза. Строежът на църквата започва през 1536 г. и е завършен през 1577 г. Разходите за строителство, които възлизат на значителна сума за това време, 18 000 дуката, са покрити от вноски на гръцката общност във Венеция. В ляво от Царските двери е поставена иконата Христос Вседържител, подарък от Ана Нотара, дъшеря на последния византийски велик дук (управител на Константинопол по време на турското завоевание) – Лука Нотара.
 • Църквата Благовещение на Пресвета Богородица известна още като Пресвета Богородица с Лилиите — Santa Maria del Giglio,  Santa Maria Zobenigo Възникването на църквата Благовещение на Пресвета Богородица се датира от най-древния период от историята на Венеция. Летописецът Йоан Дякон споменава църквата около 901 г. В местната иконография, следи от която сега са отпечатани в скулптурния сюжет на главния олтар на храма е изобразен архангел Гавраил с цвете лилия – символ на чистотата на Пресвета Богородица. От там и името на храма. В храма се пазят мощите на св. мъченик Евгений, мощите на мъченик Винсентий, главите на мъчениците Феликс и Инокентий, мощите на св. мъченица Клара, мощите на св. мъчениците Пелегрин и Анастасий, ​​частица от Честния и Животворящ Кръст Господен, части от мощите на Св. Апостоли и мъченици Фортунат, Юлий, Перегрин и Теодор.
 
2
1.10.2022 г., СЪБОТА: ВЕНЕЦИЯ – РАВЕНА
 • Закуска. Отпътуване към Равена.
 • Посещение на Равена. Разглеждане на някои от най-големите забележителности на християнството в града, осем от които са паметници на Юнеско. Тук се намират най-красивите, големи и запазени мозайки от раннохристиянския период на Църквата извън Константинопол. Равѐна е град в източната част на Северна Италия, регион Емилия-Романя, център на провинция Равена. Има население от приблизително 160 000 души. Намира се на 10 км от Адриатическо море, с което е свързана с канал. След 402 г. е столицата на Западната Римска империя, по-късно столица на държавата на Остготите, Равенския екзархат и Ломбардското кралство. Баптистерият на православните (450 г.) - Баптистерият на православните е известен и като Баптистерий на Неон, е архитектурен паметник на раннохристиянското изкуство в гр. Равена, Италия. През 1996 г. баптистерият заедно с други раннохристиянски паметници в Равена е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Баптистерият е построен върху основите на римски терми в края на ІV – началото на V век и е наречен „Баптистерий на православните“, за да бъде отличен от построения от остготския крал Теодорих Велики „Баптистерий на арианите“.
 • Баптистерият на арианите (ок. 500 г.), Баптистерият на арианите е архитектурен паметник на раннохристиянското изкуство в гр. Равена, Италия, в близост до базиликата „Спирито Санто“. Построен в края на V – началото на VІ век от остготския крал Теодорих Велики, който бил поддръжник на арианството. Паметник на ЮНЕСКО.
 • Базилика „Св. Аполинарий Нови” (ок. 500 г.), Базиликата „е архитектурен паметник на ранновизантийското изкуство в гр.Равена, Италия. Запазени са множество мозайки, част от които са от времето на построяване на храма. Построена е по времето на Теодорих Велики и първоначално е ариански храм, който е превърнат в православен. През 1996 г. базиликата е включена в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Посветена е на Христос Спасител.
 • Архиепископски параклис (капела) “Св. Андрей” (ок. 500 г.). Архиепископската капела е архитектурен паметник на раннохристиянското изкуство в гр. Равена, Италия. Тя е домашна църква на равенските епископи, построена в края на V век – началото на VI век, по време на управлението на остготския крал Теодорих Велики при епископ Петър II. Капелата е посветена на св. апостол Андрей Първозвани. През 1996 г. капелата е включена в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО Капелата е построена във формата на гръцки кръст, източното рамо на който завършва с абсида.
 • Базиликата “Св. Виталий” (548 г.) - Базиликата „Сан Витале“ е най-известният архитектурен паметник на град Равена. Тя е един от най-бележитите примери на византийското изкуство и архитектура в Западна Европа. Украсена е с най-богатите и пищни византийски мозайки, които са и с най-големи размери извън самия Константинопол Сградата през 1996 г. е включена в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Строежът на базиликата започва през 527 г. равенският епископ Еклесий Равенски. Архитектът е неизвестен, но със сигурност е бил сред най-добрите майстори на своето време.
 • Базиликата „Св. Аполинарий в Класе” (554 г.). Базиликата „Сант Аполинаре ин Класе“ е архитектурен паметник на ранновизантийското изкуство, в района Класе в пристанищната част на Равена, Италия. Тя е украсена с най-късните от равенските мозайки от юстиниановия период. През 1996 г. базиликата заедно с още 7 други раннохристиянски паметници в Равена е включена в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Строежът на базиликата започва през втората четвърт на VI век равенският епископ Урсцин над гроба на първия равенски епископ Аполинарий Равенски.
 • Мавзолеят на Гала Плацидия - Мавзолеят на Гала Плацидия е кръстокуполна постройка, разположена недалеч от базиликата Сан Витале. Мавзолеят е построен през втората четвърт на V век и е украсен с най-старите от запазените до наши дни равенски мозайки.
 • Мавзолеят на Теодорих - Мавзолеят на Теодорих Велики е построен от остготския крал Теодорих Велики през 520 г. за негова бъдеща гробница. През 1996 г. мавзолеят, заедно с други раннохристиянски паметници в Равена е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Мавзолеят е изграден от истрийски варовик на две десетостенни нива, увенчани с десетметров купол, изсечен от цял 300 тонен каменен блок, във формата на старогерманска шатра.Отпътуване към Венеция, нощувка.
3
2.10.2022 г., НЕДЕЛЯ: ВЕНЕЦИЯ
 • Закуска;
 • Църквата св. Георги на Острова chiesa e monastero San Giorgio in Isola o San Giorgio Maggioreпървоначално през 829 г. тук е издигнат параклис, посветен на Св. Георги, а през през 10 век. е издигнат храм и е основан бенедиктински манастир, който става най-известният венециански манастир. Светилища на църквата "Св. Георги": Поклонение на мощите на св. първомъченик и архидякон Стефан; на мощите на св. Евтихий, Константинополски патриарх; на мощите на св. Козма, отшелник от Крит; на части от мощите на св. апостол Яков Млади (Алфеев); на части от мощите на Св. великомъченик Георги; на части от мощите на св. безсребърници Козма и Дамян; на част от мощите на св. мъченик Платон Анкирски; на главата на свещеномъченик Феликс Римски и др.
 • Манастирът с църквата св. Николай в Лидо; Monastery of San Nicolò al Lido Храмът и манастира на св. Николай се намират в северната част на Лидо ди Венеция и съхранява останалата част от мощите на Свети Николай – по-голямата част 2/3 от тях се намират в гр. Бари. Манастирът принадлежи на ордена на францисканците.
   
4
3.10.2022, ПОНЕДЕЛНИК: Венеция - София
 • Закуска. Отпътуване към летището. Полет с Ryanair в 12:20 часа.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕВАЖНО Е ДА ЗНАЕТЕ:Задължителните документи при влизане в Италия - към дата 14.02.2022 г.

Всички лица, пристигащи от страните от списък „C“ (в който е включена и България), трябва да представят един от следните документи: I. отрицателен PCR тест (направен до 72 часа преди влизане в страната) или бърз антигенен тест (направен до 48 часа преди влизане в страната) . II. един от следните „зелени сертификати“: 1. Считано от 1 февруари 2022 г. за завършен ваксинационен курс или поставена бустерна доза срещу COVID-19 с една от следните ваксини: - Comirnaty di Pfizer-BioNtech - Moderna - Vaxzevria - Janssen (Johnson & Johnson) - ваксини, поставени в чужбина, признати от италианското законодателство /ваксини, за които титулярят на разрешението за търговия е същият като в Европейския съюз; Covishield (Serum Institute of India), произведена по лиценз на AstraZeneca; R-CoVI (R-Pharm), произведена по лиценз на AstraZeneca; Covid-19 vaccine-recombinant (Fiocruz), произведени по лиценз на AstraZeneca/. 2. за преболедуване, с изтичане на карантинния период (валиден е 6 /шест/ месеца от оздравяването) 3. за преболедуване след поставяне на първата доза или след завършване на първичния ваксинационен цикъл/поставяне на бустерна доза. III. Предварителна онлайн регистрация на пътника (Passenger Locator Form), като формулярът може да бъде попълнен на следния адрес: HTTPS://APP.EUPLF.EU * Децата под 6-годишна възраст са освободени от задължението за представяне на отрицателен тест за КОВИД. Същите не подлежат на карантина, ако придружаващият ги родител е освободен от карантина поради наличие на сертификат за ваксинация или за преболедуване. * Лица, навършили 6-годишна възраст, следва да представят сертификат за отрицателен тест. Същите не подлежат на карантина, ако придружаващият ги родител е освободен от карантина поради наличие на сертификат за ваксинация или за преболедуване. Поклонник БГ  ЕООД своевременно ще актуализира информацията в случай на промяна.

Паспортен и визов режим: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валидна лична карта;

Какво ви е нужно за да се запишете и за пътуването:
 • Валидна лична карта или задграничен паспорт;
 • Законово изискуемите документи при пътуване на непълнолетни деца и такива с двойно гражданство http://www.mfa.bg
 • Депозит в размер на 30% от сумата на човек;
 • Доплащане до 20 дни преди заминаването;


Медицински и здравни изисквания: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Вид използван транспорт:
 • Самолет
 • Автобус;
 • Забележка: Настаняването в автобуса става по реда на записване.


Анулация:
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
 • до 30 дни преди датата на отпътуване - без неустойка
 • от 29 дни до 20 дни - депозитът
 • от 19 до 15 дни - 75 % от общата цена на пътуването
 • по-малко от 15 дни преди датата на пътуването - 100% от общата цена на пътуването


Туроператорът, при необходимост си запазва правото на: 
 • промяна на часовете на заминаване или промени в реда на програмата;
 • промени на цените в случай на значително повишение във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси.


Минимален брой участници: 35 записани възрастни туристи до 10 дни преди пътуването!

Адрес на Поклонник ЕООД:
 • гр. София, 1000 район "Средец", ул. "Калоян" №9 "В" (в двора на храм "Св. Петка", до житарната);
 • тел. 0700 18 244, 0878 958 468;
 • ел. поща: office@poklonnik.bg


Застраховка „Отмяна от пътуване“: ПОКЛОННИК ЕООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.


"ПОКЛОННИК.БГ" ЕООД има сключена Застраховка "Отговорност на туроператора" в ЗК ЛЕВ ИНС АД по силата на Застрахователна полица № 13062110000706/ 28.05.2021 г., валидна от 03.06.2021 до 02.06.2022 г.

Удостоверение за Туроператор № 5008 и Турагент № РК-01-7065