Top
 

7 музея, които да посетите в Русия

7 музея, които да посетите в Русия

.

1. Държавен музей Ермитаж

Ермитажът в Санкт Петербург е най-големият музей в Русия и един от най-големите, най-старите в света художествени и културно-исторически музеи. Музеят започва своята история с първоначално събрана колекция от произведения на изкуството, придобити от руската императрица Екатерина II . Първоначално тази колекция се е намирала в специално дворцово крило – Ермитажа (от френски ermitage  – мястото на усамотение, килия, отшелничество, сега Малък Ермитаж ) – от което се определя общото име на бъдещия музей. През 1852 г. е създаден обществен музей от значително разширена колекция, разположен в специално построената сграда на Новият Ермитаж . Музейната колекция включва около три милиона произведения на изкуството и паметници на световната култура, от каменната епоха до нашия век.

Линк към музея: www.hermitagemuseum.org

2. Третяковска галерия

Третяковската галерия е художествен музей в Москва, основан през 1856 г. от руския търговец Павел Третяков.
Галерията е дом на някои от най-популярните картини на най-известните руски художници. По същество тук се съхранява основното руско национално „съкровище“ на изобразителното изкуство.

Линк към галерията: www.tretyakovgallery.ru

3. Държавен руски музей

Руският музей е най-големият музей в света на руското изкуство. Намира се в Санкт Петербург, в сградата на Михайловския дворец. Филиали на музея са Михайловският замък и Мраморният дворец, ведно с Михайловската и Лятната градина.

Линк към музея: rusmuseum.ru

4. Държавен музей за изобразителни изкуства „Пушкин“

От артефакти на шумерската цивилизация до древноегипетски и древногръцки скулптури и архитектура – този музей е първият по рода си в Русия и е открит по времето на Николай II. Той има най-голямата колекция от перфектно изработени копия, които са дали и все още дават на руснаците невероятния шанс да видят как изглеждат най-важните съкровища в света.

Линк към музея: pushkinmuseum.art

5. Музей на космонавтиката
Музеят на космонавтиката в Москва се помещава под гигантски алуминиев паметник, представляващ извисяваща се в космоса ракета. Изложбите в музея включват  скафандри, лунни скали, части от ракети и сателити , както и филми от началото на космическите полети.

Линк към музея: https://kosmo-museum.ru/

6. Мултимедиен музей на изкуствата

Музеят стартира мащабен онлайн проект, наречен „Русия в снимки“, в който качи над 100 000 фотографии от своя архив. Уебсайтът има хубави тайминг опции, където можете да изберете година и да видите снимки от този конкретен времеви период.

Линк към сайта: russiainphoto.ru

7. Музей на кинокомпанията „Мосфилм“

За любителите на киното ще е изключително интересно да се запознаят с с една от най-големите колекции от съветски филмови плакати, костюми, декорации и известни предмети, участвали в процеса на снимките.Музеят на най-известното киностудио в Русия дори има колекция от автомобили, използвани в по-емблематичните филми.

Линк към музея: mosfilm.ruЗАПИСВАНЕ:


За да се запишете за поклонническо пътуване, да попитате за желана от Вас дестинация или за въпроси, свържете се с нас, ние Ви очакваме !

Адрес: гр. София, 1000 район „Средец“, ул. „Калоян“ №9В

(в двора на храм „Св. Петка“, житарната)

Телефони: 0700 18 244    0878 958 468

Ел. поща:   office@poklonnik.bg    poklonnik@abv.bg 

Фейсбук:  facebook.com/poklonnik.bg/  • Included
    7 музея, които да посетите в Русия

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ