Top
 

Манастири край гр. Бухово и Кремиковски манастир „Св. вмчк Георги Победоносец“

20 лв. .

Споделете с приятелите си

 

 

Изтеглете програмата на пътуването

ИЗТЕГЛИ ПРОГРАМАТА!

1 ден 22.09.2021, СРЯДА: София – Бухово – София

08:00 ч. – Тръгване от  площад „Св. Александър Невски“. Пристигане в манастира „Св. Мария Магдалина“. Поклонение в гр. Бухово в храма „Св. Николай“. Пешеходна разходка до манастира „Св. арх. Михаил“ (40 мин. в посока). Поклонение в Кремиковския манастир „Св. Великомъченик Георги Победоносец“.  Буховският манастир „Св. Мария Магдалина“  Има открити основи на древна базилика. Тя  е свързана с ранното християнство и според легендите най-вече със Св. Св. Константин и Елена. 340-345 г. те обикалят Балканския полустров като една от идеите е била днешна София да стане средище на ранното християнство. В последствие се избира Константинопол. В този период се изграждат базиликата Св. София и базиликата в Бухово.Вероятно манастирът е основан през XVI век – време на сравнителна верска търпимост, когато християните в империята имат възможност да възстановяват свои храмове. При кърджалийско нападение през XVIII век той е напълно разрушен и изоставен. Църквата е възстановена през 1881 г. върху основите на базиликата от IV-V век.

Буховският манастир „Св. Архангел Михаил“ е основан в началото на XVI век. Към края на XVIII век е изоставен, вероятно след кърджалийско нападение. Възстановен е по време на движението за църковна независимост през 1860 г. Според местни предания манастирът бил много богат, притежавал земи и над 1000 глави добитък, за които се грижели ратаи, наемани от съседните села.Запазена е манастирската църква. В края на 19-век манастирът става известен с факта, че съвсем за кратко в една от стаите му за гости пребивава княз Александър Батенберг, веднага след неговото детрониране на 9 август 1886 г. Ето защо и пътеката към манастира носи името „Алея Батенберг“. Князът остава в манастира две нощи и един ден, след което е откаран в Румъния. Седмица след напускането на княза, в манастира за кратко е затворен Търновският митрополит Климент, председател на привременното правителство след детронацията на Батенберг. Митрополит Климент е управлявал само няколко дни, след което под натиск се е оттеглил от властта. Светското име на митрополит Климент е Васил Друмев – българският възрожденски писател, революционер и общественик.ОБЩА ИНФОРМАЦИЯДати на пътуване: 22.09.2021

Дни / нощувки: 1 денДестинация: гр. Бухово

Тръгване от: гр. София, БългарияЧас на тръгване: в 08:00 ч. на 22.09.2021 от храм „Св. Александър Невски“.

Час на връщане: следобед на 22.09.2021 от мястото на тръгване.ЦЕНА: 20 лв.Цената включва:

 • автобусен превоз;
 • водач и беседи на български език по целия маршрут;
 • медицинска застраховка с покритие 1 000 лв.


Цената не включва:

 • Лични разходи.


Водач:

Духовник:ЗАПИСВАНЕ:За да се запишете за поклонническо пътуване, да попитате за желана от Вас дестинация или за въпроси, свържете се с нас, ние Ви очакваме !

Има възможност за плащане по банков път на следната сметка: BG82 UNCR 7000 1522 7738 52  към UniCredit Bulbank

Адрес: гр. София, 1000 район „Средец“, ул. „Калоян“ №9 „В“

(в двора на храм „Св. Петка“, до житарната)

Телефони: 0700 18 244    0878 958 468

Ел. поща:  office@poklonnik.bg

Фейсбук:  facebook.com/poklonnik.bg/1 ден , България
 • Included
  Манастири край гр. Бухово и Кремиковски манастир „Св. вмчк Георги Победоносец“
1
22.09.2021, СРЯДА: София – Бухово – София
 • 08:00 ч. – Тръгване от  площад „Св. Александър Невски“.
 • Пристигане в манастира „Св. Мария Магдалина“.
 • Поклонение в гр. Бухово в храма „Св. Николай“.
 • Пешеходна разходка до манастира „Св. арх. Михаил“ (40 мин. в посока).
 • Поклонение в Кремиковския манастир „Св. Великомъченик Георги Победоносец“.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

История на градаВАЖНО Е ДА ЗНАЕТЕ:

  • Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните такси:
  • До 60 работни дни от датата на заминаване – без такси.
  • От 59 работни дни до 30 дни – такса с размера на депозита .
  • От 29 работни дни до деня на отпътуване – такса 100% от стойността на пътуването.
  • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
  • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от 31 дни преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
  • Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Русия.
  • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Туроператорът си запазва правото на промяна при необходимост на часовете на заминаване или промени в реда на програмата; промяна на хотела и мястото на спане; промени на цените в случай на значително повишение на валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на таксите, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси.

 

Адрес на Поклонник ЕООД:
 • гр. София, 1000 район "Средец", ул. "Калоян" №9 "В" (в двора на храм "Св. Петка", до житарната);
 • тел. 0700 18 244, 0878 958 468;
 • ел. поща: office@poklonnik.bg


Застраховка „Отмяна от пътуване“: ПОКЛОННИК.БГ ЕООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата. Туроператор ПОКЛОННИК.БГ ЕООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в „Застрахователно дружество Евроинс АД“ със застрахователна полица № 03700100002761/ 03.06.2020

Удостоверение за Туроператор № 5008 и Турагент № РК-01-7065