Top
 

Руенски м-р „Св. Йоан Рилски“

65 лв. .

Споделете с приятелите си

 

 

Изтеглете програмата на пътуването

ИЗТЕГЛИ ПРОГРАМАТА!

Ден 1: 25.06.2022 г. СЪБОТА:  София – с. Скрино – Руенски манастир – параклис „Свето Възнесение Господне“ – храм „Св. Тодор“ – храм „Св. Димитър“ – храм „Св. Богородица“ гр. Бобошево

7:30 ч. – Тръгване от площад „Св. Александър Невски“. Отпътуване за  с. Скрино и Руенския манастир „Св. Йоан Рилски“. Поклонение в манастира и разходка до пещерата на светеца, кръста и аязмото. Ориентировъчно време – 1.30 ч. Отпътуване за параклиса „Свето Възнесение Господне“ на красиво място по поречието на река Струма. На няколко минути от параклиса е старата църква „Св. Тодор“, която е претърпяла много поражения от иманяри и природни стихии, но местното население е изградило нов навес, който да я предпазва поне от последните.  По стените на църквата са запазени стенописи в два пласта. Фреските от ранния пласт са унищожени, а тези от втория представляват ценни творения на българската средновековна живопис. Частично запазени са сцените: „Тайната вечеря“, „Умиване на нозете“, „Моление в Гетсиманската градина“, „Предаване на Христа от Юда“ и др. Отпътуване за храма „Св. Димитър“, който се намира в планината над града. Връщане в гр. Бобошево. Поклонение в храма „Св. Богородица“ един от най-красивите и величествени възрожденски храмове в цяла България. Отпътуване към София.ОБЩА ИНФОРМАЦИЯДати на пътуване: 25.06.2022 г.

Дни / нощувки: 1 денДестинация:  Руенски манастир

Тръгване от: гр. София, БългарияЧас на тръгване: 07:30 ч. на 25.06.2022 г. от площад „Св. Александър Невски“, гр. София

Час на връщане: вечерта на 25.06.2022 г. на мястото на тръгване, гр.  СофияЦЕНА: Цената включва:

 • Превоз с 20 местен микробус;
 • водач и беседи на български език по целия маршрут;
 • медицинска застраховка с покритие 1 000 лв.


Цената не включва:

 • Лични разходи.


Водач и лектор:

Духовник: ЗАПИСВАНЕ:За да се запишете за поклонническо пътуване, да попитате за желана от Вас дестинация или за въпроси, свържете се с нас, ние Ви очакваме !

Има възможност за плащане по банков път на следната сметка: BG82 UNCR 7000 1522 7738 52  към UniCredit Bulbank

Адрес: гр. София, 1000 район „Средец“, ул. „Калоян“ №9 „В“

(в двора на храм „Св. Петка“, до житарната)

Телефони: 0700 18 244    0878 958 468

Ел. поща:  office@poklonnik.bg

Фейсбук:  facebook.com/poklonnik.bg/1 ден , България
 • Included
  Руенски м-р „Св. Йоан Рилски“
1
25.06.2022 СЪБОТА: София – с. Скрино – Руенски манастир – параклис „Свето Възнесение Господне“ – храм „Св. Тодор“ – храм „Св. Димитър“ – храм „Св. Богородица“ гр. Бобошево
 • 7:30 ч. – Тръгване от площад „Св. Александър Невски“.
 • Отпътуване за  с. Скрино и Руенския манастир „Св. Йоан Рилски“. Поклонение в манастира и разходка до пещерата на светеца, кръста и аязмото. Ориентировъчно време – 1.30 ч.
 • Отпътуване за параклиса „Свето Възнесение Господне“ на красиво място по поречието на река Струма.
 • Отпътуване за храма „Св. Димитър“, който се намира в планината над града.
 • Връщане в гр. Бобошево. Поклонение в храма „Св. Богородица“ един от най-красивите и величествени възрожденски храмове в цяла България.
 • Отпътуване за София.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

 


ВАЖНО Е ДА ЗНАЕТЕ:Адрес на Поклонник ЕООД:
 • гр. София, 1000 район "Средец", ул. "Калоян" №9 "В" (в двора на храм "Св. Петка", до житарната);
 • тел. 0700 18 244, 0878 958 468;
 • ел. поща: office@poklonnik.bg


Застраховка „Отмяна от пътуване“: ПОКЛОННИК.БГ ЕООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

  Удостоверение за Туроператор № 5008 и Турагент № РК-01-7065